perjantai 4. toukokuuta 2018

Pollonachos ja mango-avokado-fetasalaatti


Vappu on minulle kevään juhla. Vaikka vappuna olisi vielä hanget korkeat (kuten tänä vuonna), on vappu siitä huolimatta ikään kuin lupaus kesästä. Ehkä se kesä taas tulee. Vappuaatto sen sijaan on ihan hyvä veruke kutsua ystäviä kylään, ja viettää mukava ilta kuulumisia päivittäen, menneitä hetkiä muistellen ja uusia yhteisiä kuvioita suunnitellen. Näin teimme tänäkin vappuaattona. Hyvän ruoan äärellä, totta kai.
  
Vapussa on aina hieman karnevaalimeininkiä. Tarjoilutkin tuli suunniteltua sen mukaisesti. Vuorasin suuren uunivuoan nachoksilla ja heittelin päälle erilaisia herkkuja ja salsoja. Olen tehnyt tästä montaa eri versiota. Jauhelihasta, kanasta (pollo), porovarraslihasta ja ehkä kaikista eniten katkaravuista. Tällä kertaa nautimme broileriversiosta. Maukasta oli.




Pollonachosvuoan ainekset:

iso pussillinen nachoja (Indian nacho original)
4 broilerin maustamattomia fileitä (+ mausteet makusi mukaan)
1 pkt Salsa originalia (GoGreen papuseos)
1 pkt maissinjyviä (GoGreen)
2 prk Salsaa (Santa Maria pineapple)
2 pss cheddarraastetta  (Valio)
1 rasia kirsikkatomaatteja

Lähdin liikkeelle broilereista. Otin ne pakkauksen ohjeen mukaisesti huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Maustoin näillä: suolaa, broilerimaustetta, paprikajauhetta, chili-pippuriseosta. Tämän maustamisessa voi hieman liioitella. Paistoin fileet grillipannulla nopeasti kauniin väriseksi. Laitoin sitten ne pakkauksen ohjeen mukaisesti uuniin 200-asteeseen 20 minuutiksi. Uunin jälkeen annoin niiden hieman levätä ja leikkelin sitten kivoiksi paloiksi.


ennen juustoa

juuston ja kirsikkatomaattien jälkeen

uunista ulos


Nachosvuoan kasaaminen kävi sukkelasti. Pohjalle nachoja. Seuraavaksi salsa original papuseosta sinne tänne heitellen. Samoin maissinjyvät, broilerinpalat ja ananassalsat joukon jatkeeksi. Koko komeuden päälle juustoraastetta ja kirsikkatomaatin puolikkaat. 225-asteiseen uuniin 25-30 minuutiksi. Tämä annos olisi riittänyt hyvin kuudellekin. Meitä oli neljä, ja kaikki santsasimme pariinkin kertaan, ja vuokaan jäikin vielä.




Seuraksi superihanaa salaattia, jonka ulkonäkö lupasi aurinkoista kesää. Freesiä ja hedelmäistä. Feta ja ”hatusta” tempaistu kastike (kirjasin ainekset ylös) olivat oivat makutäydennykset.  Itse salaattiin latelin vatiin päällekkäin:

1 pss jääsalaattia pestynä ja lingottuna
1 kokonainen kurkku pestynä ja kuutioituna
1 mango kuorittuna ja kuutioituna
4 kpl Hass avokadoja (suurempia avokadoja riittää varmaan pari kappaletta)
1 purkki fetantyyppisiä salaattijuustokuutioita

Avokadon paloille puristin limen mehua, jotta eivät tummuisi liian nopeasti. Myös sitruuna on hyvä siihenkin tarpeeseen.  Kannattaakin käsitellä avokado ihan viimeiseksi, vaikka salaatin muuten valmistelisi jo etukäteen.




Salaatinkastikkeesta tuli ihan mieletöntä! Laitoin siihen:

0,75 dl oliiviöljyä
½ dl sweet chiliä
½-1 punainen chili (otin siemenet pois ja silppusin)
½ limen mehu
hyppysellinen suolaa ja pippuria

Nämä kaikki ainekset sekoitin ihan vain pikkuvispilällä sekaisin.  Tämä salaatinkastike toi juuri täydellistä särmää hedelmäiselle salaatille. Se oli hyvää myös roiskuteltuna nachojenkin päälle. Chilin määrää voi säädellä omien mieltymysten mukaan. Ihan varmasti teen tätä uudestaankin. Uskoisin sen toimivan hyvin myös erilaisten grillattavien herkkujen pöytämausteeksi.




Tämä setti oli kyllä toimiva kokonaisuus. Ei aina tarvitse olla montaa sorttia. Ja joskus voi myös hieman oikaista. Yleensä teen guacamolea nachovuoan seuraksi, ja lisäksi vielä creme fraichea. Hyvät lisukkeet nekin, mutta kyllä tämä salaatti oli ihan yliveto. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti